... eller at spise for at leve?

... eller at spise for at leve?

Dette er en blog, der vedrører alt, hvad der har med mad at gøre.
For mange år siden besluttede jeg mig for at leve med parolen "at leve for at spise", frem for "at spise for at leve".
At spise er en nødvendighed for vi mennesker, en nødvendighed som man har mulighed for at udfolde
til at indeholde nogle af de mest fantastiske oplevelser, vi kan have.
Mad og drikke sørger således ikke bare for at vi OVERlever, men for at vi LEVER.
Vi nyder maden, vi bruger tid på maden, vi tjener penge til maden, og måske vigtigst af alt: vi socialiserer omkring maden.
Den knytter bånd imellem os og bringer os tættere på hinanden.

Du kan således benytte denne blog til at finde gode tips, anekdoter om mad, og vigtigst af alt, opskrifter
- både mine egne og opskrifter jeg støder på rundt omkring
.

God fornøjelse!

12. maj 2011

De lækreste gulerodsmuffins

Amerikanernes kogekunst er som bekendt ikke just til at råbe hurra for, men ser man bort fra kalorierne har de formået at mestre kagebagningskunsten til UG med kryds og slange (=virkelig godt!). Efter at have fået de lækreste og mest smagfulde cupcakes derovre, har jeg med inspiration i adskillige opskrifter eksperimenteret mig frem til en virkelig god amerikanskinspireret opskrift på carrot cupcakes, som de ville kalde det - og udfaldet er blevet.. rigtig godt! Prøv selv :)



Dej:
1½ dL olie
3 æg
230 g brun farin
250 g revne gulerødder
200 g hvedemel
1 tsk vanillesukker
2 tsk kanel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
Ostecreme:
100 g flødeost
50 g smør
Flormelis
Saft af ½ citron
Skal af 1 citron
Pynt:
Hasselnøddeflager

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 grader alm. ovn.
Først blandes olie, æg, brun farin og gulerødder i angivne rækkefølge. Rør efter tilsætning af hver ny ingrediens.
I en anden skål blandes mel, vanillesukker, kanel, bagepulver, natron og salt i angivne rækkefølge.
Bland det hele sammen i én skål.
Fordel dejen i muffinforme, ca. 2 spsk i hver form (men prøv dig frem, da størrelsen på muffinforme varierer).
Bag 12-15 minutter i ovnen på midterste rille. Pas endelig på ikke at bage den længere, da den ellers bliver tør!
Imens kagerne bager, rører du alle ingredienserne til ostecremen sammen. Mængden på flormelis er ikke angivet, da du må prøve dig frem for at få en god tykkelse. Cremen bliver nemlig nemt for flydende. Start med 300 g flormelis og prøv dig frem derefter. Stil cremen i køleskabet til hvile. Gem evt. de pæneste citronskræller til pynt.
Når muffins’ne er færdigbagte skal de køle af, hvorefter du kan fordele ostecremen over dem og pynte med hasselnøddeflager og citronpeel. 

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar