... eller at spise for at leve?

... eller at spise for at leve?

Dette er en blog, der vedrører alt, hvad der har med mad at gøre.
For mange år siden besluttede jeg mig for at leve med parolen "at leve for at spise", frem for "at spise for at leve".
At spise er en nødvendighed for vi mennesker, en nødvendighed som man har mulighed for at udfolde
til at indeholde nogle af de mest fantastiske oplevelser, vi kan have.
Mad og drikke sørger således ikke bare for at vi OVERlever, men for at vi LEVER.
Vi nyder maden, vi bruger tid på maden, vi tjener penge til maden, og måske vigtigst af alt: vi socialiserer omkring maden.
Den knytter bånd imellem os og bringer os tættere på hinanden.

Du kan således benytte denne blog til at finde gode tips, anekdoter om mad, og vigtigst af alt, opskrifter
- både mine egne og opskrifter jeg støder på rundt omkring
.

God fornøjelse!

8. april 2011

Amerikansk chokolade/banankage


Chokolade/banankage

Denne kage fandt jeg for flere år siden på en hjemmeside med amerikanske kager. Efter at have boet et år i USA, har jeg fundet ud af, at der er meget, de ikke kan, men hvis der er noget, de KAN, så er det at bage kage! Her er opskriften som jeg lavede den, og den er bare SÅ lækker! 

Enjoy :)


Ingredienser

-          380 g sukker
-          170 g mel
-          75 g kakao
-          1½ tsk bagepulver
-          1½ tsk natron
-          ½ tsk salt
-          2 store æg
-          2 moste bananer
-          2,5 Ll vand
-          120 mL mælk
-          1 dL vegetabilsk olie
-          2 tsk vanillesukker
-          150 g mørk chokolade, groft hakket
-          200 g mørk chokolade, skåret i små stykker
-          180 mL fløde
-          1 spsk usaltet

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader C. Smør en springform.
  2. Bland i en stor skål: sukker, mel, kakao, bagepulver, natron og salt.
  3. I en anden skål, bland: æg, bananer, vand, mælk, olie, chokolade og vanillesukker.
  4. Bland det våde med det tørre til en ensartet masse.
  5. Hæld dejen i springformen og bag omkring 35-40 midt i ovnen. Kagen skal ikke være for hård, når den er færdig.
  6. Stil den til side og lad den køle af.
  7. Ganache: Varm fløden med smøret. Bring det i kog og fjern det derefter med det samme fra ilden.
  8. Bland det i en skål med chokoladen. Rør det til en ensartet masse.
  9. Køl ganachen af.
  10.  Når kagen og ganachen har kølet af skal ganachen på kagen, som så yderligere skal køle, til den er hård.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar